Logisztika

Logisztika 6 lépésben: a dán faiskolától a karácsonyfa illatig otthonodban!

Mielőtt a karácsonyfa elfoglalja előkelő helyét a nappalidban, és a gyanta illata eléri otthonod minden zugát, több mint 1000 km-t tesz meg, és számos tevékenységen és ellenőrzésen esik át.

logistyka obrazek

FAISKOLA

A dán faiskolások először a talajba helyezik a palántákat, majd több mint egy évtizeden át gondosan és tisztelettel ápolnak minden, kaukázusi fenyőnek helyet adó területet. A megfelelő fejlődéshez szükséges a fiatal állomány rendszeres ellenőrzése, a különböző ápolási kezelések elvégzése, valamint a szezonális metszés. Minden szigorú, generációk óta ismert menetrend szerint zajlik.

VÁGÁS

A szisztematikus, kemény munka meghozta gyümölcsét – a legtöbb palántából gyönyörű karácsonyfa nőtt, amelyek rugalmasságukkal és nagyszerűségükkel nyűgözik le gondnokaikat. Amikor eljut hozzánk a fakivágással kapcsolatos hír, Skandináviába indulunk, hogy személyesen válogassuk ki a karácsonyfákat, és csak a legjobbakat vigyük magunkkal.

CSOMAGOLÁS

A csomagolási eljárást át kell gondolni és ügyfeleink igényeit figyelembe kell venni, mert ez az a pillanat, amikor a megfelelő címkézés és csomagolás határozza meg a fák frissességét és a sérülések hiányát. A hálózást és a rakodást tervszerűen, azaz gyorsan és hatékonyan kell elvégezni.

SZÁLLÍTÁS

A felrakodott karácsonyfák teherautókon várják a Lengyelországba való szállítást. A több órán át tartó utazás kihívást jelent a vezetőknek és a fáknak egyaránt. A tervezett megállók esélyt adnak annak ellenőrzésére, hogy a karácsonyfák jó állapotban vannak-e. A Zatorba történő megérkezést követően végrehajtjuk a kirakodást és leltározást.

ÉRTÉKESÍTÉS

A kaukázusi fenyőket elsősorban nagykereskedelmi vásárlóinknak áruljuk, akik felkeresik a „Wadowicka Karácsonyfa Nagykereskedés” átvételi pontot, vagy várják a kiszállítást, hogy megkezdhessék saját forgalmazásukat. Eközben a standjaink tele vannak vásárlókkal és csörögnek a telefonok.

OTTHON

Ez a legszebb pillanat az egész logisztikai folyamatban – különösen akkor, amikor a családfő feltűnés nélkül megjelenik otthon egy pompás, enyhén hópelyhekkel fedett karácsonyfával, és a gyerekek és a háztartás többi tagja alig várják, hogy feldíszíthessék. Kitör az öröm…